12 λόγοι για τους οποίους η επιχείρησή σας χρειάζεται απαραίτητα SEO


Το SEO είναι σημαντικό

όχι μόνο γιατί προσφέρει μεγαλύτερη δυνατότητα αναζήτησης και ορατότητας, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη πραγματική αξία από αυτούς τους λόγους.

Ας επιχειρήσουμε να αναλύσουμε τα πράγματα από την αρχή, και συμβουλή μας – η οποία ισχύει για οποιοδήποτε μέγεθος επιχείρησης – είναι να επιστρέψουμε στα βασικά για τη στρατηγική SEO ( Searce Engine Optimization) ρωτώντας τον εαυτό μας.

-“Τι προσπαθούν να επιτύχουν οι μηχανές αναζήτησης;”.

Η απάντηση – σε κάθε περίπτωση – είναι ότι ο οργανικός αλγόριθμος προσπαθεί να βρει τις πιο σχετικές και χρήσιμες απαντήσεις σε κάθε ερώτημα αναζήτησης, δηλαδή να δώσει την καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Οι μηχανές αναζήτησης δεν λαμβάνουν χρήματα για τα οργανικά κλικ, επομένως πρέπει να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο συναφή, να απαντήσουν στο ερώτημα του χρήστη και να διατηρήσουν τα άτομα που επιστρέφουν μέσω οργανικών, γεγονός που, με τη σειρά του, διατηρεί τον όγκο αναζήτησης για την πληρωμένη πλευρά.

Εδώ είναι 12 λόγοι για τους οποίους οι επιχειρήσεις χρειάζονται SEO για να φέρουν το εμπορικό τους σήμα (brand) στο επόμενο επίπεδο.

Πολλές μάρκες (brands) και επιχειρήσεις γνωρίζουν (ή πιστεύουν ότι γνωρίζουν) ότι χρειάζονται SEO για τις ψηφιακές τους ιδιότητες και τα οφέλη που θα λάβουν από αυτό το έργο SEO που υλοποιείται στον ιστότοπο τους.

Το SEO σίγουρα θα βελτιώσει τη συνολική δυνατότητα αναζήτησης και προβολής ενός ιστότοπου, αλλά ποια άλλη πραγματική αξία προσφέρει;

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το SEO;

Αυτοί οι 12 λόγοι θα πρέπει να προσφέρουν κάποια σαφήνεια, ανεξάρτητα από τη βιομηχανία ή το μέγεθος της επιχείρησης, ως προς το γιατί οι επιχειρήσεις χρειάζονται SEO για να φέρουν το εμπορικό σήμα τους στο επόμενο επίπεδο.

1. Η οργανική αναζήτηση είναι συνήθως η κύρια πηγή επισκεψιμότητας ιστότοπων.


Η οργανική αναζήτηση αποτελεί τεράστιο μέρος της απόδοσης των περισσότερων επιχειρηματικών ιστότοπων, καθώς και ένα κρίσιμο στοιχείο του «Sales Funnel» και, τελικά, να κάνει τους χρήστες να ολοκληρώσουν μια μετατροπή ή αφοσίωση.

Όπως γνωρίζουν οι marketeers, η Google κατέχει ένα πολύ μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς αναζήτησης από τους ανταγωνιστές της.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι μηχανές αναζήτησης δεν συμβάλλουν στην προβολή μιας επωνυμίας – το κάνουν – αλλά η Google κατέχει περίπου το 75% της συνολικής αγοράς αναζήτησης.

Είναι ο ξεκάθαρος ηγέτης και επομένως οι οδηγίες του είναι σημαντικές.

Αλλά το υπόλοιπο 25% της αγοράς που ανήκουν σε άλλες μηχανές αναζήτησης είναι προφανώς πολύτιμο επίσης.

Η Google, που είναι ο ιστότοπος με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο (καθώς και συγκεκριμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες), συμβαίνει επίσης να είναι ο πιο δημοφιλής πάροχος email στον κόσμο (με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες).

Για να μην αναφέρουμε και το YouTube, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης.

Γνωρίζουμε ότι μια σαφής πλειοψηφία του κόσμου που έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο επισκέπτεται το Google τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να λάβει πληροφορίες.

Το να είναι εξαιρετικά ορατό ως αξιόπιστος πόρος από το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης θα λειτουργεί πάντα υπέρ μιας μάρκας.

Το ποιοτικό SEO και ένας ιστότοπος υψηλής ποιότητας προσδίδουν κινητικότητα.

2. Το SEO δημιουργεί εμπιστοσύνη και αξιοπιστία


Ο στόχος οποιουδήποτε έμπειρου SEO είναι να δημιουργήσει μια ισχυρή βάση για έναν όμορφο ιστότοπο με μια καθαρή, αποτελεσματική “εμπειρία χρήστη” (user experience) που μπορεί εύκολα να εντοπιστεί στην αναζήτηση, χάρη στην εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία της μάρκας και των ψηφιακών της ιδιοτήτων.

Πολλά στοιχεία δημιουργούν αξιοπιστία στις μηχανές αναζήτησης όπως το Google. Εκτός από τους παραπάνω παράγοντες, η αξιοπιστία συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου ως αποτέλεσμα στοιχείων όπως:

  • Ποιοτικά προφίλ backlink.
  • Θετική συμπεριφορά χρήστη.
  • Σήματα μηχανικής μάθησης.
  • Βελτιστοποιημένα στοιχεία και περιεχόμενο στη σελίδα.

Όμως, η καθιέρωση αυτής της εμπιστοσύνης θα κάνουν περισσότερα για μια μάρκα, άλλες ψηφιακές βελτιστοποιήσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι είναι αδύνατο να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη και αξιοπιστία εν μία νυκτί – όπως και στην πραγματική ζωή.

Η εμπιστοσύνη κερδίζεται και χτίζεται με την πάροδο του χρόνου.

Η καθιέρωση μιας επωνυμίας σαν αξιόπιστης απαιτεί υπομονή, προσπάθεια και δέσμευση, αλλά βασίζεται επίσης στην προσφορά ενός πολύτιμου, ποιοτικού προϊόντος ή υπηρεσίας που επιτρέπει στους πελάτες να εμπιστεύονται μια επωνυμία.

3. Το καλό SEO σημαίνει επίσης καλύτερη εμπειρία χρήστη


Όλοι θέλουν καλύτερες οργανικές κατατάξεις και μέγιστη ορατότητα. Λίγοι συνειδητοποιούν ότι η βέλτιστη εμπειρία χρήστη είναι ένα μεγάλο μέρος της μετάβασης.

Η Google έχει μάθει πώς να ερμηνεύει μια ευνοϊκή ή αρνητική εμπειρία χρήστη και μια θετική εμπειρία χρήστη έχει καταστεί βασικό στοιχείο για την επιτυχία ενός ιστότοπου.

Οι πελάτες ξέρουν τι θέλουν. Εάν δεν το βρουν, θα υπάρξει πρόβλημα. Και η απόδοση θα υποφέρει.

Ένα σαφές παράδειγμα δημιουργίας μιας ισχυρής εμπειρίας χρήστη είναι πώς η Google έχει γίνει όλο και περισσότερο μια μηχανή απάντησης που προσφέρει τα περιζήτητα δεδομένα απευθείας στις SERPs (σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης) για τους χρήστες.

Η πρόθεσή της είναι να προσφέρει στους χρήστες τις πληροφορίες που αναζητούν με λιγότερα κλικ, γρήγορα και εύκολα.

Το ποιοτικό SEO ενσωματώνει μια θετική εμπειρία χρήστη, αξιοποιώντας το για να λειτουργεί υπέρ της μάρκας.

4. Τοπικό SEO σημαίνει αυξημένη αφοσίωση, επισκεψιμότητα και μετατροπές


Με την αυξανόμενη κυριαρχία της κίνησης για κινητά, η τοπική αναζήτηση έχει καταστεί θεμελιώδες μέρος της επιτυχίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το Local SEO στοχεύει στη βελτιστοποίηση του περιεχομένου για μια συγκεκριμένη περιοχή, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να σας βρουν γρήγορα και εύκολα, φέρνοντας σας ένα βήμα πιο κοντά σε μια συναλλαγή.

Οι τοπικές βελτιστοποιήσεις εστιάζονται σε συγκεκριμένες πόλεις, πόλεις, περιφέρειες, ακόμη και πολιτείες, για να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο μέσο για την ανταλλαγή μηνυμάτων μιας επωνυμίας σε τοπικό επίπεδο.

Οι επαγγελματίες SEO το κάνουν αυτό βελτιστοποιώντας τον ιστότοπο της επωνυμίας και το περιεχόμενό της, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών παραπομπών και των επιστροφής, καθώς και τοπικές καταχωρίσεις που σχετίζονται με την τοποθεσία και τον επιχειρηματικό τομέα στον οποίο ανήκει μια επωνυμία.

Για να προωθήσουν την αφοσίωση σε τοπικό επίπεδο, οι επαγγελματίες SEO θα πρέπει να βελτιστοποιήσουν το Knowledge Graph panel μιας μάρκας, την καταχώρισή του στο Google My Business και τα προφίλ κοινωνικών μέσων ως αρχή.

Θα πρέπει επίσης να δοθεί μεγάλη έμφαση στις κριτικές χρηστών στο Google, καθώς και σε άλλους ιστότοπους κριτικών όπως το Yelp, το Home Advisor και το Angie’s List (μεταξύ άλλων), ανάλογα με τον κλάδο.

5. Το SEO επηρεάζει τον κύκλο αγοράς

Οι πελάτες κάνουν την έρευνά τους. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Διαδικτύου από την πλευρά των αγοραστών.

Η χρήση τακτικών SEO για την αναμετάδοση των μηνυμάτων σας για καλές προσφορές, πρωτοποριακά προϊόντα ή / και υπηρεσίες και η σημασία και η αξιοπιστία αυτού που προσφέρετε στους πελάτες θα αλλάξει το παιγνίδι.

Θα επηρεάσει αναμφίβολα τον κύκλο αγοράς με θετικό τρόπο όταν γίνει σωστά.

Οι εταιρείες πρέπει να είναι ορατές στα μέρη που τίς χρειάζονται οι άνθρωποι για να γίνει μια αξιόλογη σύνδεση.

Το τοπικό SEO βελτιώνει αυτήν την ορατότητα και επιτρέπει στους πιθανούς πελάτες να βρουν τις απαντήσεις και τις επιχειρήσεις που παρέχουν αυτές τις απαντήσεις.

6. Οι βέλτιστες πρακτικές SEO είναι πάντα οι ενημερωμένες

Είναι υπέροχο να εφαρμόζουμε τακτικές SEO στον ιστότοπο μιας μάρκας και σε όλες τις ψηφιακές της ιδιότητες, αλλά αν πρόκειται για βραχυπρόθεσμη δέσμευση (περιορισμοί προϋπολογισμού κ.λπ.) και ο ιστότοπος δεν επαναξιολογείται με συνέπεια με την πάροδο του χρόνου, θα φτάσει σε ένα κατώφλι όπου δεν μπορεί πλέον να βελτιωθεί λόγω άλλων εμποδίων.

Ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται ο κόσμος αναζήτησης, βασικά στη διακριτική ευχέρεια της Google, απαιτεί συνεχή παρακολούθηση για αλλαγές ώστε να παραμείνει μπροστά από τον ανταγωνισμό και, ελπίζουμε, στη σελίδα 1.

Η προληπτική παρακολούθηση και παρακολούθηση σημαντικών αλλαγών αλγορίθμων θα ωφελήσει πάντοτε τις εταιρείες.

7. Η κατανόηση του SEO σας βοηθά να κατανοήσετε το περιβάλλον του Ιστού

Με το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που είναι ο Παγκόσμιος Ιστός, μπορεί να είναι μια πρόκληση να παραμείνετε στην κορυφή των αλλαγών καθώς πραγματοποιούνται.

Ωστόσο, η παραμονή στην κορυφή του SEO περιλαμβάνει την παρακολούθηση των σημαντικών αλλαγών που πραγματοποιούνται στην αναζήτηση.

Η γνώση του περιβάλλοντος του Ιστού, συμπεριλαμβανομένων τακτικών που χρησιμοποιούνται από άλλες τοπικές, συγκρίσιμες επιχειρήσεις και ανταγωνιστές, θα είναι πάντα επωφελής για αυτές τις εταιρίες.

8. Το SEO είναι σχετικά φθηνό

Σίγουρα, κοστίζει χρήματα. Όλα τα καλά πράγματα κοστίζουν, σωστά;

Αλλά το SEO είναι σχετικά φθηνό κοιτώντας το “μεγάλο κάδρο” και η απόδοση πιθανότατα θα είναι σημαντική όσον αφορά το όφελος και την κατώτατη γραμμή μιας μάρκας.

Αυτό δεν είναι κόστος μάρκετινγκ. αυτή είναι μια πραγματική επιχειρηματική επένδυση.

Η καλή εφαρμογή SEO θα “φέρνει νερό” για τα επόμενα χρόνια.

Και, όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, θα είναι καλύτερα μόνο με την περισσότερη προσοχή (και την επένδυση) που λαμβάνει.

9. Είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική

Το SEO μπορεί (και ελπίζουμε να το κάνει) να έχει αξιοσημείωτο αντίκτυπο μέσα στο πρώτο έτος της δράσης και πολλές από αυτές τις ενέργειες θα έχουν αντίκτυπο που διαρκεί περισσότερο από αρκετά χρόνια.

Καθώς η αγορά εξελίσσεται, ναι, είναι καλύτερο να παρακολουθείτε στενά τις τάσεις και τις αλλαγές.

Αλλά ακόμη και ένας ιστότοπος που δεν έχει εφαρμόσει έντονες προτάσεις για SEO θα βελτιωθεί από τις βασικές βέλτιστες πρακτικές SEO που χρησιμοποιούνται σε έναν έντιμο ιστότοπο με αξιοπρεπή εμπειρία χρήστη.

Και όσο περισσότερος χρόνος, προσπάθεια και προϋπολογισμός SEO δεσμεύεται σε αυτόν, τόσο καλύτερος και μακρύτερος είναι ένας ιστότοπος που αξίζει τον ανταγωνισμό στην αγορά του.

10. Είναι ποσοτικοποιήσιμο και μετρήσιμο

Παρόλο που το SEO δεν προσφέρει τον ευκολότερο υπολογισμό της απόδοσης επένδυσης όπως αυτή της πληρωμένης αναζήτησης, μπορείτε να μετρήσετε σχεδόν οτιδήποτε με την κατάλληλη παρακολούθηση και αναλυτικά στοιχεία.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι να συνδέσουμε τις τελείες στο πίσω μέρος, καθώς δεν υπάρχει οριστικός τρόπος για να κατανοήσουμε τη συσχέτιση μεταξύ όλων των ενεργειών που έχουν αναληφθεί.

Ακόμα, αξίζει να καταλάβουμε πώς ορισμένες ενέργειες υποτίθεται ότι επηρεάζουν την απόδοση και την ανάπτυξη, και ελπίζουμε να το κάνουν.

Κάθε καλό SEO θα στοχεύει σε αυτές τις βελτιώσεις, οπότε η σύνδεση των κουκκίδων δεν πρέπει να αποτελεί πρόκληση.

Οι εταιρείες θέλουν επίσης να γνωρίζουν και να κατανοούν πού ήταν, πού βρίσκονται και πού πηγαίνουν όσον αφορά την ψηφιακή απόδοση, ειδικά για SEO όταν έχουν ένα άτομο / εταιρεία που πληρώνεται για να εκτελέσει εκ μέρους της.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δείξετε την επιτυχία του SEO. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα δεδομένα δεν ψεύδονται ποτέ.

11. Το SEO φέρνει στο φως νέες ευκαιρίες

Το SEO υψηλής ποιότητας θα βρει πάντα ένα μέσο ανακάλυψης και αξιοποίησης νέων ευκαιριών για τις επωνυμίες, όχι μόνο για να ανακαλυφθούν, αλλά και για να λάμψουν.

Η προσφορά ποιοτικού SEO σε μάρκες σημαίνει να βυθιστείτε μια ομάδα SEO σε ό, τι είναι αυτό το εμπορικό σήμα.

Είναι ο μόνος τρόπος για να αγοράσετε πραγματικά μια μάρκα με το πάθος και την κατανόηση που έχουν οι ενδιαφερόμενοι της επωνυμίας: να γίνετε ενδιαφερόμενος.

Όσο καλύτερα κατανοείται μια επωνυμία, τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα προκύψουν για να την βοηθήσει να αναπτυχθεί. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για το SEO.

12. Εάν δεν βρίσκεστε στη σελίδα 1, δεν κερδίζετε το κλικ

Δεν είναι μυστικό στον κόσμο του SEO ότι εάν δεν βρίσκεστε στη σελίδα 1, πιθανότατα δεν θα είστε στο παιχνίδι της οργανικής αναζήτησης.

Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι οι τρεις πρώτες θέσεις κατάταξης οργανικής αναζήτησης έχουν ως αποτέλεσμα σχεδόν το 40 τοις εκατό όλων των κλικ-εμφανίσεων, ενώ έως και το 30 τοις εκατό όλων των αποτελεσμάτων στις Σελίδες 1 και 2 δεν κάνουν κλικ καθόλου.

Τι σημαίνει αυτό; Δύο πράγματα:

Εάν δεν βρίσκεστε στη σελίδα 1, πρέπει να είστε.

Υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές περιπτώσεις όταν ένας χρήστης πληκτρολογεί ένα ερώτημα αναζήτησης και δεν μπορεί να βρει ακριβώς αυτό που ψάχνει.

Συμπέρασμα

Η εφαρμογή ισχυρού, ποιοτικού SEO στον ιστότοπο μιας επωνυμίας θα είναι πάντα επωφελής για αυτήν την επωνυμία και τις προσπάθειες μάρκετινγκ.

Θεωρείται μια τεχνική μάρκετινγκ «νέας εποχής», αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την παρουσία μιας μάρκας στον ιστό σε αυτήν την εποχή, ειδικά καθώς τα διαθέσιμα δεδομένα και ο ανταγωνισμός συνεχίζουν να αυξάνονται και να μεγαλώνουν.

Η SeoTech παρέχει υπηρεσίες SEO (Search Engine Optimization) υψηλού επιπέδου.

Διαβάστε και το πολύ ενδιαφέρον άρθρο για το Inbound Marketing πού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο SEO ενός ιστοτόπου.